Oefentherapeuten Heerenveen

McKenzie therapie

Vergoedingen

Onze praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars afgesloten

Medical Taping

Medical taping ondersteunt om sneller tot het gewenste behandelresultaat te komen.

McKenzie MDT therapie

McKenzie therapie MDT is de afkorting voor Mechanical Diagnosis and Therapy. Het is een wereldwijd gebruikte onderzoeks- en behandelmethode voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. McKenzie MDT is bekend geworden door de uitstekende resultaten bij rug- en nekklachten al dan niet met uitstraling in benen of armen. Bovendien geeft deze methode ook goede resultaten bij behandeling van de overige gewrichten.

Het doel is niet alleen de klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen, maar ook om te zorgen dat deze in de toekomst zo min mogelijk terugkeren.

Kenmerkend voor een Mc kenzie behandeling is zelfredzaamheid met  slechts enkele effectieve oefeningen ga je aan de slag om zo snel tot een goed behandelresultaat te komen. Daarnaast maakt de oefentherapeut je bewuster van het houdings- en bewegingsapparaat om zo lichamelijke klachten in de toekomst meer te kunnen voorkomen.

McKenzie MDT is momenteel wereldwijd de meest onderzochte en best gedocumenteerde behandelmethode voor mechanische klachten aan het bewegingsapparaat. De inzichten worden in vele internationale richtlijnen voor oefentherapie gebruikt.